Sanne Gresnigt

Lieve Sanne, we gaan je zo ontzettend missen

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Biografie Sanne

Op 17 januari 1984 besloot Sanne dat het welletjes was met het zwemmen in de buik van haar moeder. Binnen twee uur vocht ze zich naar buiten en kwam ter wereld nog voor er ook maar een verloskundige aan te pas kwam. Dat tekent haar karakter; ze wist toen al precies wat ze wilde en verwezenlijkte dat met passie en discipline.

Sanne groeide op in Vleuten, als middelste dochter van een hecht gezin met vijf kinderen. Haar jeugd stond al meteen in het teken van theatraliteit. Hoewel ze een lief en bescheiden kind was, straalde en opende ze als ze op het podium stond. Dansen was haar lust en haar leven en ze besloot haar HAVO in Den Haag af te ronden in combinatie met de Fafa Dansacademie. Met als gevolg dat Sanne op haar zestiende op kamers ging. Ze was toen al zeer zelfstandig en serieus.

Direct na de HAVO ging ze Docent Dans studeren aan de Fontys Dansacademie met als specialisatie jazzdans en internationale dans. Ze maakte een prachtige studententijd mee in Tilburg en sloot bijzondere vriendschappen die voor altijd zijn. Tijdens haar studie werkte ze in het VIP theater als danseres en assistente van een goochelaar. In die hoedanigheid heeft ze alle hoeken van Tilburg gezien, de reclame voor dit theater stond namelijk nogal aanwezig op de achterkant van een bus. Ook startte Sanne met het volgen van zanglessen. 

Ze werkte in die tijd tweemaal een seizoen in Lago di Garda in Italie, waar ze danslessen gaf aan kinderen, maar ook choreografe en danseres was. Hier ontmoette ze haar grote liefde Kenneth. 

Na haar afstuderen besloot ze een beurs aan te vragen voor een dansstudie in New York. Als Sanne iets wilde, kreeg ze het voor elkaar, en ze deed in New York een halfjaar ervaring op van onschatbare waarde, zowel in haar vak als persoonlijk. 

Hierna brak een drukke periode aan, waarin ze talloze banen tegelijk had. Ze werkte bij Muziektheater Applaus aan musicals met kinderen en gaf les bij verschillende dansscholen. Uitvoerend danste en zong ze in shows van Center Parcs Meerdal. Het was, hoewel druk, een mooie periode met mooie mensen. Ook kreeg ze de mogelijkheid om als dansdocente/choreografe aan de slag te gaan bij de musicalafdeling van Kunstencentrum Nieuwe Vaart. Hier ontfermde ze zich over zeventig enthousiaste en getalenteerde kinderen en nam ze ook een groot deel van de productie op zich. Werken met kinderen was voor haar heel bijzonder. 

Omdat ze zich ook op andere vlakken wilde laten scholen, startte ze een part-time opleiding aan de MusicAllFactory in Tilburg. Daar hield ze zich bezig met alle facetten van musical: zingen, spelen en dansen. Daar kwam een tweede droom mee uit, zingen was altijd al haar passie. Ze volgde dus weer haar hart en verwezenlijkte wat ze wilde. Ze studeerde in 2010 af met een prachtige solovoorstelling, waarin ze dans, zang en spel eindelijk ultiem samenbracht. 

Ook zocht Sanne naar een intellectuele uitdaging. Ze ging Theaterwetenschap studeren aan Universiteit Utrecht. Sanne zocht, behalve naar meer kennis, ook naar een manier om zich als artiest volledig te voelen. Ze wilde kunst zowel voelen als leren begrijpen.

Tijdens deze studie werkte ze op het Fontys Conservatorium en bij het M-Lab als regie-assistent, company manager en dansrepetitor. Ze ontwikkelde de ambitie om haar eigen producties te gaan vormgeven. In dat kader produceerde en speelde ze, samen met een mede-studente, de musical ‘Becoming’. Afgelopen juni rondde ze haar Master af. 

Sanne speelde een glansrol in de musical ‘Moulin Rouge’. Deze rol was haar op het lijf geschreven. Alles waar ze zo voor heeft gevochten kwam samen. De rol maakte dat ze heel eerlijk was over haar emoties ten opzichte van de thema’s liefde, leven en dood. Ze was hiermee een inspiratiebron voor veel mensen. Hoe konden we toen weten wat we nu weten, dat dit haar laatste optreden zou zijn en het lot van Satine ook Sanne ten deel zou vallen. 

Sanne volgde haar dromen en haalde alles uit het leven. Ze hield van het leven. Sanne was gericht op het behalen van haar doelen, maar haar humor hield haar altijd op de been. Ze kon zo heerlijk gek doen.

Sanne was een onmisbare schakel in het gezin, onze prachtige, lieve dochter, vriendin en zus. Mijn tante Sanne.

Wat gaan we haar missen.

331

 

lv-20110702-6461-2

 

zt0b7046